Over mij

Ha! Welkom op mijn website. Ik ben Elske, dol op katten, kleur, (vintage) kleding, handwerken (heel veel haken en borduren) én op fotografie. Dat laatste ontstond ergens toen ik psychologie studeerde (ik gok zo in 2011) en een studiegenootje veel magische bosfoto’s maakte. Ik bedacht me toen dat ik ook wel foto’s wilde maken met een bepaalde sfeer erin en ging wat experimenteren. Dat hield ik jaren vol.

Toen was het eind 2019. Ik werkte inmiddels een jaar of vier als psycholoog, maar het ‘reguliere pad’ lopen (na de studie psychologie een post-masteropleiding doen) sprak me steeds minder aan. Niet omdat ik het werk als psycholoog niet leuk vond, integendeel. Wel omdat ik liever ook andere dingen daarnaast wilde doen.

Daar ging toen nog best wat tijd overheen, maar in 2022 ging ik samen met een vriendin de basisopleiding aan de fotovakschool (in Apeldoorn) doen. Die periode, naast mijn eigen ontwikkeling en proces én mijn werk, maakte me bewust van wat ik belangrijk vind.

Beeld maken bij wat er in mensen leeft. Binnenwereld-beeld. Dat kan alsnog heel breed zijn. Het kan variëren van thema’s als eenzaamheid, liefde, verdriet, troost, hoop en angst tot ook momenten van verwondering, genieten en verbazen. Ik vind het zo bijzonder als iemand kan stilstaan bij zijn (of haar) eigen beleving, daar iets van kan delen met de ander – ik geloof dat die verbinding met jezelf ook weer voor verbinding met de ander kan zorgen. Daarbij geloof ik ook heel erg in verwondering. In de kleine grote dingen zien.

Mijn stijl in fotografie zal zich blijven ontwikkelen. Ik houd ervan om samen te denken en voelen over het beeld wat we gaan maken en dat dan uitwerken. Ik zou nu zeggen dat ik houd van dromerige (bos)foto’s maken, van fantasie, maar ook juist van werkelijkheid. (Ik wil me ontwikkelen in fine-art en in documentaire-fotografie).

Mocht dit je aanspreken of wil je hierover sparren, benader me dan gerust. Je kunt me mailen op elske@binnenwereld-beeld.nl (ik lees en beantwoord mijn mail op donderdag en vrijdag).